#2 Seppo Helle

Innostuksen käynnistäjä

Seppo Helle on suomalaiselle ringetteväelle vähemmän tuttu nimi, vaikka hänen panoksensa lajille on ollut valtava. Seppo Helle toimi yhdessä Juuso Wahlstenin kanssa ideoimansa Leijona-Seuran ensimmäisenä toiminnanjohtajana, missä tehtävässä hän otti ringeten jääkiekon ohella seuran toiminnan kärjeksi. Jo reilun vuoden päästä sen Suomeen rantautumisesta lajia kokeiltiin yli 50 paikkakunnalla. Seppo Helteen henkilökohtainen panos ringeten ankkuroimisessa suomalaiselle urheilukartalle oli korvaamaton.

Seppo Helle ei koskaan korostanut itseään, vaikka monet mittavat saavutukset olisivat antaneet siihen aihetta. Hän asetti itsensä likoon tavalla, jollaista ei hänen jälkeensä ole nähty. Seppo Helle kiersi ympäri maata Hangosta Nuorgamiin ringette-logolla varustetulla autolla ja sai omalla persoonallaan aikaan vahvan innostuksen ringetteen. Tämän työn seurauksena laji sai jalansijaa eri puolilla Suomea, pohjoista myöten.

Seppo Helle otti ison vastuun suomalaisen ringeten alkumetreillä, ryhtyessään ensin väliaikaiseksi toiminnanjohtajaksi omien päätöidensä ohella ja sittemmin vasta perustetun Suomen Ringetteliiton hallituksen jäseneksi. Kun katsoo, millaisia muita saavutuksia, kuten jääkiekon SM-liigan perustajajäsenyys, Seppo Helteellä on, asettuu hänen panoksensa suomalaisen ringeten hyväksi oikeaan mittaluokkaan.

Seppo Helle kuvasi ringetteä kysymällä ”mistä muusta joukkuepelistä voi aidosti sanoa, että positiivinen, ystävällinen, hauska ja terve yhdessäolo on tärkeämpää kuin voitto?”. Seppo Helteen näkemys on tänä päivänä yhtä ajankohtainen ja aito kuin neljä vuosikymmentä sitten.

Jääkiekon Suomen mestaruus valmentajana 1962
Leijona-Seura toiminnanjohtaja 1980-1983
Suomen Ringetteliiton tilapäinen toiminnanjohtaja 1983
Suomen Ringetteliiton liittohallituksen jäsen 1985-1986
Jääkiekon SM-liigan perustajajäsen
Suomen Jääkiekkoleijona #152 2004
Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi 2006
Suomen jääkiekkoliiton kultainen ansiomerkki 2006
Suomen Ringetteliiton kultainen ansiomerkki 1999